Vaddisznósült mogyorós áfonyával

Hozzávalók:

  • 80 dkg vaddisznókaraj

  • 40 dkg áfonya

  • 20 dkg törökmogyoró

  • 30 dkg zöldborsó

  • 3 dl vörösbor

  • 1 ek méz

  • 2 dkg barnacukor

  • 1 dl húsalaplé

  • 5 dkg vaj

  • só, bors, borókabogyó

A vaddisznókarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és forró olajon kérgesre sütjük. Megszórjuk borókabogyóval és ezt is egy kicsit megpirítjuk. A húst meglocsoljuk mézzel és 2 dl száraz vörösborral. Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük. Egy serpenyőben karamellizárljuk a barnacukrot, erre tesszük az áfonyát, majd felöntjük kevés húsalaplével és 1 dl vörösborral. Miután a lé felforrt, hozzáadjuk a törökmogyorót és további kb. 10 percig főzzük, amíg a lé nagy része elfő. Ezután 5 dkg vajjal felforraljuk a mártást. Habzásig hevített vajon megpirítjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk. Végük az egészet meglocsoljuk az áfonyás lekvárral.