16. nemzetkozi vadgasztronomiai fesztival boritokep

Vadételfőző verseny 

A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széleskörű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve. 

A vadételfőző verseny két versenyszáma a „Vadételek Asztala”, ahol a versenykiírás szerint bográcsban, ill. a „Vadgasztronómiai Nagydíj” verseny, ahol szabadon választott módon, de kizárólag szabadtűzön készülnek a vadétel remekek.

Minden főzőcsapat 10-10 adagot biztosít a rendezvény látogatói számára. Étkezési jegy ellenében választhatunk a főzőcsapatok őz / szarvas / vaddisznó / muflon húsokból készült kínálatából. A széles választék érdekében érdemes már dél körül megérkezni a fesztiválra.

A zsűri elnöke: Hamvas Zoltán úr, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

 

vadgasztro 5

vadgasztro 4

vadgasztro 3

fzcsapat

 

A verseny végén kiderül, ki lesz 2023-ban az Erdei Ételek Mestere!

 


Étkezési jegy 

 25


Étkező tér további kínálata

 24


Gasztronómiai vásár

 

programokért és a gyermekprogramokért kattintson!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!